Új kategória: Gasztro

alapanyagokról, főzési módokról


feltöltve: 2011-07-09

Elég régóta szeretek főzőcskézni és finomakat enni, de eddig nem gondoltam rá hogy a weblapomon is írjak erről... Most úgy döntöttem felveszem a kategóriák közé ezt is, meglátjuk mi sül ki belőle :)
Talán nem illik az eddigiek közé, de azért remélem ez is érdekes lesz.

Annyit bocsátok csak előre, hogy a leírt étkeknek nem sok közük lesz a "hivatalos" verzióhoz, már amelyikből egyáltalán szerepel hasonló a Venesz-féle vendéglátós-bibliában :)

Venesz József–Túrós Emil:
Egységes vendéglátó receptkönyv és konyhatechnológia.

Vendéglátós tananyag és ajánlott irodalom: Ha létezik olyan könyv amiben _minden_ le van írva a standard ételekről, alapanyagokról, elkészítési módokról, hát akkor ez az. Néha én is fellapozom, no nem azért hogy abból főzzek (kemény a borítója) hanem mert érdekes.

Visszatérve a gasztro blogra:

Reform jellegű ételek, saláták, sütemények nem nagyon lesznek itt, sem bolti szószok, ételízesítők vagy porok. Előbbi azért nem mert ilyesmiket nem készítek, utóbbiakat pedig lehetőleg messziről kerülöm.

Ami viszont lesz: húsfélék töméntelen mennyiségben, fűszerek, és áltudományos okoskodás a különféle elkészítési módokról :)

A feleségemmel gyakran ugratjuk egymást a konyhában. Ő tanult vendéglátósként szakszerűen főz, én inkább intuícióból: mindkettő jó csak máshogy :)
És főleg remekül lehet cikizni a másikat az eltérő módszerek miatt :)

A leírásokat igyekszem gusztusos képekkel kiegészíteni, már amennyire tudom.
Címkék: Blog Gasztro

Hozzászólások
Ehhez a tartalomhoz még nincs hozzászólás... Mondd el a véleményed!