Fűrészlap befogó

Fűrészlap gyorsbefogó lombfűrészgéphez


feltöltve: 2008-11-24 2 hozzászólás
Jelentkezzen aki imádja amikor sok könnyítés van a munkadarabon és percenként lehet váltani a lyukak közt (kar lazít, fűrészlap kiold, átbújtat, fűrészlap megszorít, kar feszít).

Na én utálom. Ezért csináltam egy excenteres gyorsszorítót amivel legalább a fűrészlap kioldását és újra megszorítását le lehet egyszerűsíteni:

Előnye hogy nem kell plusz szerszám a használatához, alkalmas mind a gyári stiftes, mind a hagyományos lombfűrészlaphoz és a különféle csavart lapokhoz is, továbbá megszorításkor nem csavarja/húzza össze-vissza a fűrészlapot.

Jelen esetben egy kerékpár nyeregcsőbilincset használtam fel, de hasonló gyorszárak vannak kerékagyhoz is (hosszabb szárral), áruk párszáz forint körül mozog.

Azért ezt a konkrét példányt használtam mert az excenter csapjában láthatóan menet van és ebbe van belehajtva a menetes szár, majd zömítéssel rögzítve:

A zömített rész kifúrása után ez tetszőleges menetes szárra vagy csavarra cserélhető. (Ha lett volna megfelelő menetvágóm akkor persze maradt volna ez a szár, elvágtam volna és hajtottam volna rá új menetet)

A félreértések elkerülése végett, az alsó karon is van egy ilyen, tehát ott sem a beakasztós megoldást használom.
A feszítő keret lelazítását és újra feszítését sajnos nem lehet megúszni ezzel, de bizonyos gépeken (az enyém ilyen) a kar lenyomásával elő lehet feszíteni bent a rugót.
A módszer hátránya hogy valamelyest megnöveli az alternáló tömeget a gépben, tehát kicsivel jobban rázkódik, stabilabb munkaasztalt/rögzítést igényel.
Címkék: RC Modell DIY

Hozzászólások
cnv 2012-11-01 22:58
Szia, Csavart fûrészlapot a Winkler iskolaszertõl rendeltem: http://winkler.turbo.at/shop_hu/product_info.php?cPath=1423_1499&products_id=11536 http://winkler.turbo.at/shop_hu/product_info.php?cPath=1423_1499&products_id=11535 Stiftes lapokat Praktikerben láttam utoljára.
zoli 2012-10-31 18:17
Igazán ötlete. Lenne egy kérdésem. Hol lehet kapni csavart fûrészpengét? És hol lehet kapni stiftes fûrészpengéket elektromos lombfûrészhez? Az én gépem beakasztós ( Güde GDS 16 Elektronik típus ) élekkel megy, de szeretnék olyan adaptert, amellyel egyaránt lehet befogatni stiftes , nem stiftes, valamint kézi lombfûrészlapot. Várom a szíves válaszokat és megköszönöm! Email: festmenygrafika@gmail.com, Üdvözlettel: Kollár Zoltán