Amatőr filmezés

Kiszállás, Rókafutam, stb - FeelingFlash rules : )


feltöltve: 2010-03-13 1 hozzászólás
Ismét egy kis múltidézés :)
Életem meghatározó élményei közé tartozik az a néhány hónap amikor a FeelingFlash amatőrfilmes csapatban az első filmünket forgattuk. Ez volt a Kiszállás... Nehézségekben, kihívásokban, de élményekben is bővelkedő időszak volt, jól esik visszagondolni rá.

FeelingFlash

Az egész valamikor 2003 tavaszán kezdődött. Az akkori munkahelyemen kis baráti társaságunk nagy filmes ambíciókkal megáldott tagja egyszer csak gondolt egyet, és vett egy videokamerát... Az eseményeket innentől nem lehetett megállítani :)

Long Night Trophy

Az első rövidfilm leginkább egy kamera kezelési, vágási gyakorlat volt. Egy éjszakai tájékozódó autóversenyen vettünk részt, ennek az élményeiből született ez a kis film: Long Night Trophy 2003 Ezt még D. Misi barátom szinte egyedül készítette, én csak a kiválaszott zenéket vágtam jóval rövidebbre hogy megfeleljenek a tervezett játékidőnek.

Kiszállás

Ekkor már láttuk hogy meg tudnánk csinálni egy kisebb amatőrfilmet is. Ez lett a Kiszállás:
icon
Kiszállás
FeelingFlash amatőr film
Természetesen a bakik sem maradhattak el. A videokból talán látszik, nagyon vidám, hangulatos forgatások voltak ezek... A szereplésen kívül a film hangsávját vágtam - bizony meghallani rajt hogy az első ilyen munkám :)

A következő filmünkre már jobban rákészültünk. Tudtuk mik az alapvető buktatók, jó néhányat sikerült is kiküszöbölni. Ebben a filmben már nem szerepeltem, csak a hangsáv volt a feladatom:
icon
Rókafutam
FeelingFlash amatőr film
Sok hibát kiküszöböltünk, helyettük elkövettünk másokat :)
Még nagyobb tapasztalattal vágott neki a csapat a következő, komolyabb hangvételű munkának. A Kényszerpálya dráma, azon belül is tragédia - az itt-ott elhintett poénok ellenére. Ebben apró mellékszerepet vállaltam, és szintén a hangsáv vágása jutott rám:
icon
Kényszerpálya
Feelingflash amatőr film
Sajnos nem sokkal ez után a csapat magja szétesett, ki az ország másik végébe, ki külföldre, ki egyszerűen csak más munkahelyre került - nem forgattunk több filmet...
Címkék: Blog feelingflash amatőr film

Hozzászólások
Matrix 2011-01-17 18:55
Hello Farsang Sajnos az utolsó mondat igaz... nekem hiányzik...